Work – Life Balance / Change Management

Managen is een vak apart. Het is een heel mooi en dankbaar vak. Dagelijks motiveert u uw werknemers om zich in te zetten voor het bedrijf. Dit proces vraagt veel zorg en aandacht.

Ongemerkt kan dit proces stil staan en een impuls van buitenaf nodig hebben. De leidinggevenden en de medewerkers komen niet tot het gewenste rendement.

Elkaar naar een hoger plan tillen vraagt dan ook om werkelijk waarnemen, coachen en begeleiden. Dit geldt zowel voor u als leidinggevende, als voor uw medewerkers. Hierbij is belangrijk dat we durven kijken naar vragen als: “Hoe gaan we met elkaar om, als collega en als mens? Is er overleg, dialoog, respect? Hebben we werkelijk oog en oor voor elkaar? Durven we kritisch naar onszelf en de ander te kijken?” Ik kan dit proces begeleiden.

Een team dat dit proces met elkaar aan durft te gaan, zal in staat zijn helder, efficiƫnt, creatief en met voldoening te werken met elkaar.

Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat bijvoorbeeld symptomen van een Burn-out te laat gesignaleerd worden. Verontrustend is dat schijnbaar niemand dit aan ziet komen. Wanneer we betrokken zijn met elkaar, zijn we samen in staat een onderscheidt te maken tussen gezonde werkdruk en oplopende stress. Gezonde stress is prima en werkt vaak motiverend, maar als je jarenlang over je grenzen gaat en daarbij dus niet echt doet wat gezond en leuk is, word je ziek! Samen dit proces bewaken vraagt dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid hierin neemt.

Het is denkbaar dat in deze tijd van kredietcrisis een team sneller tot inzicht komt dat hulp van buitenaf nodig is. Druk en stress liggen op de loer. De hogere eisen verplichten veelal tot stretchen en laten ons over onszelf en onze positie nadenken. De vraag is: “Kunnen we sowieso in deze tijd zware doelstellingen verwezenlijken? We moeten uit onze “comfort zone”, voelen steeds meer verantwoordelijkheid, en worden geconfronteerd met “wie ben ik, wat kan ik, wat moet ik..?” Blijf je energiek, creatief, gezond, helder, of is de rek eruit?

Structurele veranderingen van doen en laten zijn dus noodzakelijk! Situaties als deze vragen om het opstellen van een herstelplan voor werkgever en werknemer.
Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan afspraken omtrent werk, maar ook werken aan de conditie en gezondheid. Dit is voorwaardenscheppend om het emotionele evenwicht weer terug krijgen. Goed voor jezelf zorgen , daar gaat het om. Hiermee wordt een win-win situatie gecreƫerd!

NB: Los van de huidige crisis heeft Nederland al decennia de hoogste werkdruk in Europa. Het CBS vertelt ons dat nergens ter wereld(!) er zoveel mensen thuis zitten als gevolg van dit gegeven; 1 op de 10. In Burn-out zijn we dan ook marktleider!